KONTAKT
KAKO DO NAS
EPOLIV 5000 polimerni samorazlivni material za tlake 20  5 kg
EPOLIV 5000 polimerni samorazlivni material za tlake 20  5 kg
EPOLIV 5000 polimerni samorazlivni material za tlake 20  5 kg
EPOLIV 5000 polimerni samorazlivni material za tlake 20  5 kg

EPOLIV 5000 polimerni samorazlivni material za tlake 20 + 5 kg

EPOLIV 5000 dvokomponentni samorazlivni polimerni material za tla V NEVTRALNO BELI BARVI (RAL 9003 SIGNAL BELA) je namenjen predvsem kot nanos na betonske oz. cementno vezane podlage, ki so kemično in mehansko obremenjene. EPOLIV 5000 je zelo uporaben tudi kot dekorativen ali gladek premaz za tla. V strjenem stanju je EPOLIV 5000 izredno trden, elastičen in odporen na obrabo. Premaz je dobro obstojen proti lugom, razredčenim kislinam, slanim raztopinam, mineralnim oljem in alifatskim ogljikovodikom.
Cena z DDV:
307,44 €
DODAJ V KOŠARICO

EPOLIV 5000 dvokomponentni samorazlivni polimerni material za tla je namenjen predvsem kot nanos na betonske oz. cementno vezane podlage, ki so kemično in mehansko obremenjene.  EPOLIV 5000 je zelo uporaben tudi kot dekorativni ali gladek premaz za tla. V strjenem stanju je EPOLIV 5000 izredno trden,elastičen in odporen na obrabo. Premaz je dobro obstojen proti lugom,razredčenim kislinam,slanim raztopinam, mineralnim oljem in alifatskim ogljikovodikom.  


MEŠALNO RAZMERJE A:B = 100:25 (utežni deli)  

BARVA: nevtralno bela (SIGNAL BELA  Ral 9003)

Pigmentiranje s KOLORO EPO pigmentnimi pastami.


Navodilo za delo: Podlaga mora biti suha in čista, imeti mora zadostno tlačno in upogibno trdnost in ne sme vsebovati snovi, ki bi slabo vplivala na oprijem (olja, maščobe...). Cementne podlage morajo biti stare najmanj 30 dni in na njihovi površini ne sme biti cementnega mleka ali nesprijetih delcev - v nasprotnem primeru je treba podlago obrusiti in posesati. Zglajene podlage je potrebno nahrapaviti. Tako pripravljeno podlago namažemo z ustreznim predpremazom na katero nanesemo kremenčev pesek. Luknje in razpoke se lahko obdelajo z epoksi kitom. V primeru neravne betonske podlage (luknje in razpoke v betonu) je potrebno nanesti epoksidni debeloslojni predpremaz. Nanos samorazlivnega epoksi tlaka je možen naslednji dan - končni izgled samorazlivnega tlaka je odvisen od priprave podlage.  

 

Poraba: 1,5  kg/m2, pri debelini cca. 1 mm     

Lahko se doda GEBA do razmerja 1:1.         

 

Redčenje: Se ne redči – sredstvo ima že v dobavni obliki optimalno viskoznost in koncentracijo.  

 

Nanašanje: Epoksidni samorazlivni tlak (katerega komponenti sta pakirani v ustreznem utežnem razmerju) zmešamo s počasi vrtečim mešalom in sicer na način, da celotno količino komponente B vlijem v posodo s komponento A. Mešamo približno 3 minute in pri tem pazimo, da se ne vmeša preveč zraka. Tako pripravljen material nanašamo na predhodno pripravljeno podlago.

 

Odprti čas materiala je zelo odvisen od temperature materiala in okolice. Pri standardni temperaturi +20°C je odprti čas 20 minut. Maso vlivamo v ustreznih količinah in jo razgrinjamo z zobato lopatico. Masa se v glavnem razliva sama; da odstranimo zračne mehurčke je potrebno položeno maso dobro prevaljati z bodičastim valjem.

 

 Sušenje: Reakcija epoksidnih materialov je zelo odvisna od temperature materiala in okolice; pri temperaturi 20°C je tlak pohoden po 24 urah, dokončno pa se utrdi po sedmih dneh.  

 

Delovna temperatura: Temperatura materiala, okolice in objekta mora biti vsaj + 15°C, relativna zračna vlaga ne sme presegati 80 %  

 

Čiščenje pribora: Z acetonom takoj po uporabi.  

 

Skladiščenje: V originalno zaprti embalaži nad 15°C, ne sme zmrzniti, zunaj dosega otrok  

Rok uporabe: Za originalno zaprto embalažo je rok uporabe 6 mesecev od datuma proizvodnje. 

 

Sorodni izdelki

  Samson Kamnik d.o.o., Kovinarska cesta 28 1241 Kamnik T: +38 1 8317 255; +386 1 8319 260, F: +386 1 8317 179 E: splet@samson-kamnik.si
  Piškotki za analitiko
  Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
  Piškotki za družabna omrežja
  Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
  Piškotki za komunikacijo na strani
  Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
  Piškotki za oglaševanje
  So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
  Kaj so piškotki?
  Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih